Κυθήρων & Μενεξέδων 2 Ραφήνα, Αττική | Καλέστε μας: +30 6977867028

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αυτή η εξοχική κατοικία απέχει 1,6 χλμ από το λιμάνι της Ραφήνας.
Αττικο Ζωολογικο Παρκο

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ένα αυτοχρηματοδοτούμενο δημιούργημα, εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 200 στρεμμάτων, φιλοξενώντας περισσότερα από 2.000 ζώα, από 350 διαφορετικά είδη. Ιδιοκτήτες του είναι οι κκ Ζαν-Ζακ Λεσουέρ και Ροδόλφος Ράλλης.

Η λειτουργία του ξεκίνησε το Μάιο του 2000, αρχικά ως Ορνιθολογικό Πάρκο με την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο (1.100 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη), ζώα της φάρμας για τους μικρότερους επισκέπτες, και 3 πολύ εντυπωσιακά μεγάλα κλουβιά – μικρογραφίες των 3 ηπείρων – στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν και να θαυμάσουν την αντίστοιχη ορνιθολογική πανίδα και χλωρίδα.

Πλαζ Ραφήνας

Βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Ραφήνας και μπροστά από το δημοτικό πάρκινγκ της πόλης. Μεγάλη και πλατιά παραλία, με άμμο και αρκετά προφυλαγμένη από τους καιρούς. Εξαιτίας της εύκολης πρόσβασης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις οικογένειες και τους ντόπιους, και όταν φυσάει δυνατός βοριάς συγκεντρώνει πολλούς αθλητές του kite surf.

Η Ραφηνα το λιμανι των Κυκλαδων

Η Ραφήνα, παραλιακή πόλη της Ανατολικής Αττικής, όαση ανάσας και δροσιάς, διαθέτει λιμάνι μόνο για τουριστικά δρομολόγια και μικρό αριθμό επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που προμηθεύουν την αγορά με φρέσκα ψάρια. Είναι μια σύγχρονη πόλη που ασκεί γοητεία σε εκδρομείς και επισκέπτες που απολαμβάνουν την αναψυχή και τη διασκέδαση σε περιβάλλον φυσικής ομορφιάς, που απλόχερα προσφέρουν η Ραφήνα και η γύρω περιοχή.

Η Ραφήνα ήταν ένας από τους 100 Δήμους των Αθηνών που όρισε ο Κλεισθένης, με το όνομα «Αραφήν». Αυτό το όνομα το πήρε από τον πρώτο της κυβερνήτη, τον Αραφήνα, ο οποίος ήταν ένας από τους 100 ήρωες της Αττικής. Ανασκαφές στην περιοχή βρήκαν επίσης στοιχεία από τη Ρωμαϊκή περίοδο (οικοδομήματα, ρωμαϊκό λουτρό, αγάλματα).